Η Barbie Αρχιτέκτονας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Αμερικής, σχεδιάζει το οικολογικό σπίτι των ονείρων της!


  Η Mattel, μία από τις πιο γνωστές εταιρίες παιχνιδιών παγκοσμίως, θέλοντας να προωθήσει τις έννοιες της αρχιτεκτονικής, του design αλλά και της οικολογίας στις καινούριες γενιές, διοργάνωσε το 2011 διεθνή διαγωνισμό αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με τo ΑIA (American Institute of Architects) με θέμα το σχεδιασμό του σπιτιού των ονείρων της πιο διάσημης ξανθιάς του κόσμου. Πρόκειται για το ενεργειακό - οικολογικό σπίτι της Barbie στο Malibu με πανοραμική θέα στον ωκεανό.

 Το διαγωνισμό κέρδισαν δύο νεαρές απόφοιτες του πανεπιστημίου Harvard, δυστυχώς όμως το project δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί προς μεγάλη απογοήτευση των χιλιάδων κοριτσιών φίλων της Barbie που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την επιλογή του ιδανικού σπιτιού. Η Mattel στην προσπάθειά της να δώσει μία απάντηση στις κατηγορίες της Green Peace για την υπερβολική χρήση πλαστικού στα προϊόντα της, προσπαθεί να  ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να διδάξει τον οικολογικό τρόπο ζωής διαμέσου των παιχνιδιών. Εκτός των άλλων, ο διαγωνισμός αποτέλεσε μία ευκαιρία για την εταιρία να παρουσιάσει την καινούρια Barbie αρχιτέκτονα με τα κοκάλινα γυαλιά μυωπίας, το κράνος προστασίας για την οικοδομή και το τούμπο για σχέδια στον ώμο.

  Η πολυτελής βίλα 450 τμ αναπτύσσεται σε 4 ορόφους. Στον πρώτο όροφο υπάρχει μία ανοιχτή κουζίνα και σαλόνι. Στον δεύτερο το γραφείο της Barbie αρχιτέκτονα με τη βιβλιοθήκη και ένα μεγάλο μπαλκόνι που φιλοξενεί τα κατοικίδια ζωάκια της. Στους δύο τελευταίους ορόφους θα συναντήσει κανείς τον προσωπικό χώρο της Barbie, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, το γυμναστήριο και το dress room. Για τη βίλα έχουν επιλεγεί φυσικά υλικά όπως μπαμπού για το πάτωμα και οικολογικές βαφές στους τοίχους. Η σκεπή διαθέτει φυτεμένο δώμα και ηλιακά panels που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης και φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης μεγάλα σκίαστρα στα τζάμια για τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και σύστημα επανάχρησης του νερού τουαλέτας για πότισμα.

  Τέλος, θα διαπιστώσει κανείς ότι λείπει το γκαράζ για τα αυτοκίνητα της ξανθιάς από την Καλιφόρνια, διότι ως οικολόγος δεν χρησιμοποιεί πια το αυτοκίνητο, αλλά ταξιδεύει με μια βέσπα, χρώματος ροζ φυσικά!

  Το Eco-Dream House της Barbie θα κόστιζε σε πραγματική κλίμακα γύρω στα 3,5 εκ. δολάρια.


Λέξεις: Βικτώρια Γκανίλα
Φωτογραφίες: edilizia.it

0 commenti:

Δημοσίευση σχολίου

© 2011 Αρχιτεκτονικές Παρεμβάσεις, AllRightsReserved.

Designed by ViktoriaGkanila