ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - "Έκθεση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για τη Θεσσαλονίκη"

 Έκθεση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για την "Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας" και τη "Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινόχρηστων και Κοινοφελών  Χώρων Τοπόσημου"  Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προώθησης της αρχιτεκτονικής δημιουργίας, αποφάσισε την παρουσίαση των πρόσφατων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός στην πόλη.
Από την Παρασκευή 4 Απριλίου και για 10 ημέρες, το διατηρητέο κτήριο της Ιονικής Τράπεζας, ιδιοκτησίας ALPHA BANK στην Πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενήσει την Έκθεση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για τη Θεσσαλονίκη με τις προτάσεις 200 αρχιτεκτονικών ομάδων που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για την "Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας" και τη «Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Χώρων "Τοπόσημου" που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την πόλη.


  Η έκθεση θα πλαισιωθεί με πλήθος δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις λόγου για θέματα που απασχολούν την αρχιτεκτονική και την πόλη και θα κορυφωθεί με τη συνάντηση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων της χώρας, το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

  Στις εκδηλώσεις θα συζητηθούν το Θεσμικό Πλαίσιο των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, το ζήτημα της Πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης, η Παρουσίαση των Ανασκαφών για το Μετρό και η Διεκδίκηση του Αρχαιολογικού Τοπίου στο Σταθμό Βενιζέλου, η Πόλη και το Ελληνικό Σινεμά, η Αποτύπωση της Ιστορικής και Συλλογικής Μνήμης στο Αστικό Τοπίο. Πειραματικά μουσικά σύνολα της πόλης θα πλαισιώσουν πολλές από τις εκδηλώσεις.0 commenti:

Δημοσίευση σχολίου

© 2011 Αρχιτεκτονικές Παρεμβάσεις, AllRightsReserved.

Designed by ViktoriaGkanila